tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kaveria ei jätetä!





Saimme viestin kodittomien koirien ystävät ry:ltä, jossa vinkattii varankeruukampanjasta kissojen hyväksi. Varainkeruukampanjalla kerätään rahaa Romanian kodittomien kissojen hyväksi: kattojärjestö Save the Dogs auttaa toiminta-alueillaan koirien ohella myös kulkukissoja ja aikoo rakennuttaa tähän tarkoitukseen uuden kissatalon. Valmistuessaan siitä tulisi järjestön toinen kissatalo.

 
 
Muidenkin kissabloggareiden tavoin mekin halusimme tukea ja teimme lahjoituksen Romanian karvakavereille. Kaikilla karvaisilla ystävillä ei ole hyvää ja huolehtivaa kotia ja omaa henkilökuntaa, mutta lahjoitusten avulla saamme mahdollisuuden auttaa apua tarvitsevia. Kuvan perusteella Medgidian kissatalosta olisi tulossa todella hieno.



Monta pientä lahjoitusta kasvaa nopeasti suureksi avuksi <3









sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Surok 26.7.-27.7.2014

Tämän vuoden kesäloma päättyi helteiseen näyttelyretkeen Kaapelitehtaalle (painotus sanalle helteinen). Lämpötila hallissa oli jotain aivan järkyttävää! En uskalla varmana luvata, mutta en enää ikinä lähde heinäkuussa kissanäyttelyyn ;p. No olisi siinä reissussa jotain hyvääkin, sillä Caleana sai molempina päivinä puuttuvat serttinsä ja valmistui näin Premieriksi.

Päivä 1

Ei kyllä tainnut reppana aamulla vielä aavistaa mihin sitä taas joutuisi vaikka edellisenä iltana oli kaikki valmistelut tehtykin. Uni olisi ainakin aamulla maistunut, sillä kaappasin mukaani lähes nukkuvan kissan. Automatkalla sainkin sitten kuulla kunniani, joten onneksi matka ei ollut kovin pitkä. Lääkärintarkastukseen mentiin yhden jonon taktiikalla, mikä ihme ja kumma toimi mielestäni hyvin. Oma häkkipaikkakin löytyi helposti, sillä paikat oli valmiiksi numeroitu.

Tuomarin tapaamista saimmekin sitten odotella todella pitkään. Tuomarina toimi venäläinen Elena Noskova, joka näytti aika tomeralta tädiltä, mutta osoittautui ihan leppoisaksi. Caleana oli jo aamulla päättänyt, että mihin ikinä hän joutuisikaan siitä ei tulisi kivaa. Murinaa, kiroilua ja mielenosoitusta riitti aina tuomarin eteen asti. Arvostelut olivat kuitenkin käytöksestä huolimatta oikein hyvät. Yleisvaikutelmaksi tuomari kirjoitti: " Speaking loud stories". Onneksi tuomari piti niitä tarinoina....
Kuumuudesta johtuen kissat, jotka eivät päässeet paneeliin asti, saivat lähteä kotiin aikaisemmin, jihuu!


Päivä 2

Aamu alkoi kuten edellinenkin. Taas sain lähes nukkuvan kissan raahata koppaan. Tänään tässä vaiheessa neiti päättikin, että saan lähteä näyttelyyn yksin, hän ei sinne lähtisi! Laitoin rimpuilevan kissan rattaiden kantokoppaan ihan normaalisti ja mielestäni vedin vetskarit kunnolla kiinni. Kävin vielä keittiössä hakemassa eväät mukaani ja olin jo työntämässä kärryjä käytävään, kun tajusin jonkin karvaisen vilahtavan eteisessä. Okei, no se on kissa niitähän jää kaksi kotiin. Ehei, vilahdus ei kyllä ollut Tomppa tai Jerry vaan jokin pienempi täpläinen.... Perhana, Caleana oli onnistunut karkaamaan kantolaukusta ja istuskeli polleana olohuoneen sohvalla. Siis luojan kiitos se ei karannut ulkona!!! Piti sitten siirtyä suunnitelma B:hen ja "teljetä" neiti kantokoppaan (sieltä ei karattaisi).

Tällä kertaa automatka sujui varsin rauhallisesti, sillä kopasta ei kuulunut pihahdustakaan. En tiedä onko tässä helteessä jo pää ihan sekaisin, mutta mielestäni Kaapelitehtaalla ei ollut tänään niin hiostavan kuuma kuin eilen. Tarkeni kuitenkin hyvin :)

Treffit tuomarin kanssa oli tänään jo ennen puolta päivää. Päivässä oli kuitenkin bonuksena Kristiina Raution rinnakkaisarvostelu varsinaisen tuomaroinin jälkeen. Tämä kuulosti lähes lottovoitolta kiukkuisen kissan kanssa (sai raahata kissaa edestakaisin). Nyt ei ollut edes kärryjä mukana johon neidin olisi voinut laittaa odottamaan vaan sitä piti pitää sylissä ja odottaa. Sunnuntain tuomari oli hollantilainen Alexey Shchukin, joka piti myös Caleanan kropasta, rakenteesta ja silmistä. Kontrasti olisi voinut olla hänen mielestään hieman parempi. Karvanlähdöstäkin tuli hieman sanomista.... Yleisvaikutelma: "Very voicy and weighty body" (olikohan toi weighty kohteliaisuus vai mikä?). Tämäkin tuomari haukuttiin siis Caleanan toimesta täysin :)


En varmaan katso, oon täällä koko päivän!

Ai kato, mulla on naapuri.

Perhana vastaisit ees, kun sulle puhutaan!


Äänekäs ehkä ja tuomarit haukuttu, mut kaipa mä nyt ees jotain tein oikein. Onnellinen voittaja <3

Loppu hyvin kaikki hyvin, se saatiin mitä haettiin :) Tästä kohti uusia seikkailuja!

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Valmisteluja

No niin, tänään sitä sitten on tehty viimeisiä valmisteluja tulevaa viikonloppua varten.
 
Kissalle:
 
sturdi - check
hiekkalaatikko - check
hiekkaa eli pellettejä, koska Primacatin jakama näyttelyhiekka tuskin on pellettiä - check
vesikuppi - check
ruokakuppi - check
makuualusta - check
pesä, lelut - check
talouspaperia, roskapusseja (ihan vain varmuuden vuoksi) - check
rekisterikirja - check
vahvistuskirje - check
beauty box (kynsisakset, harja yms. tilpehööriä varmuuden vuoksi) - check
 
 
Henkilökunnalle:
 
retkituoli - check
 eväät - check
tuuletin - check
rahaa shoppailuun - check
hermoja :) - check
ajanvietteeksi esim. luettavaa - check
iloinen mieli - check
 
Saanko mököttää?


Olisiko sivuprofiili parempi?


Voi jestas, mihinköhän sitä taas joutuu?


Tompan avustuksella käytiin sturdin kunto läpi.


Hei Caleana! Näinkö täällä pitää sit olla?


Onks tää mun vessa?


No, mä nyt vaan koehengaan täällä.
 
 
Illaksi jää vielä kauneushoidot eli kynsien leikkaaminen, harjaus, korvien ja silmien puhdistus. Sit sitä oltaisi valmiina kohti uusia seikkailuja.
 
 
Unohdinko tosta listasta jotain todella tärkeetä?
 
 
Ai, niin meidät löytää huomenna kun etsii tätä kuvaa....
 
 
 


torstai 24. heinäkuuta 2014

Huh, hellettä!


Surokin näyttely olisi tulevana viikonloppuna Helsingissä Kaapelitehtaalla. Tämä lämpötila vain laittaa mietityttämään, että mitenhän henkilökunnan jäsen ja itse malli mahtaa selvitä jos siellä sisälläkin on helle. Ilmastointilaitetta kun en viitsi lähteä raahaamaan :) Eiköhän tota tavaraa kerry muutenkin.... Onko kenelläkään kokemusta Kaapelitehtaasta kesällä? 



No on se hyvä, että kissat osaavat chillailla ja nauttia


Hei mamma, mikä hätä tässä on? Otetaan ihan vaan rennosti.




Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Jerryn pesuhetki

Jerry talon vanhimpana kissana pitää monesti huolta Tompan ja Caleanan turkin puhtaudesta. Monesti syynä on myös niin sanottu hellä hetki tai kissojen välinen sosiaalinen tuokio. Sanotaan, että koiralla on omistaja, mutta kissalla palvelija/henkilökunta. Tänään Jerry osoitti, että henkilökuntaakin kohtaa voi olla hellä ja palkitseva. Isännän parran sijaan hiukset saivat uuden muotoilun ála Jerry.
 
 
 
 
 
 
Ou nou, mä unohdin, että henkilökunta on meidän palvelijoita eikä päinvastoin. Nää lämpimät ilmat saa munkin pään pehmenemään.


maanantai 14. heinäkuuta 2014

Suloinen Sulo

Tänään henkilökunnalla oli tiedossa shoppailua. Ostosten lomassa saimme myös kutsu Naukulaan "pikku" prinssiä moikkaamaan. Ja mehän mentiin tietenkin viivana kun suuntakin sattui osumaan reitin varrelle. Eihän tämä "pikku" prinssi enää kovin pieni ollut vaan ihan miehen mittoihin kasvanut nuorukainen :)
 
Heti sisälle päästyämme istahdimme varsin tavallisesti eteisen lattialle Suloa tervehtimään (kissatalouteen mennessä ei ole kovin outoa istua heti ensimmäiseksi lattialle, mutta teeppä se jossain ei kissallisessa huushollissa niin sinua pidetään vähintäänkin outona). Reipas ja varsin tuttavallinen kohtaaminen olikin. Vierailumme aikana Sulo esitti vesileikkejä ja kärpäsen metsästystä. Metsästys päättyi luonnollisesti saaliin "kaatoon" ja raadon herkutteluun. Vesileikit olivat varsin vauhdikkaat ja kosteat eikä tämä prinssi todellakaan pelkää vettä. Ulkotarhaankin piti päästä, mutta välillä käytiin kuitenkin tarkistamassa etteivät vieraat vain olleet lähteneet.
 
Asunnon esittelykin oli ohjelmassa ja varsin määrätietoisesti herra taloa esittelikin. Parvekkeella esiteltiin lepopaikat ja parhaat tiirailumestat sekä kirjastosta lempikirjat ja piilopaikka. Saunaosasto on Sulon mieleen ja sinne pääsimme myös kurkkaamaan. Saunan ikkunalta avautui oiva salatiirailu- ja rentoutumispaikka.
 



Tässä mä näytän miten syödään hiiriä.


Apua, nyt tuli jotain karvoja suuhun!




Tästä mä katon, kun tuolla kentällä pelataan futista.

Kato, täällä on mun piilopaikka.
 
Tämä on mun vakoilumesta ja tietty myös rentoudun täällä.
 
 
Kodin esittelyn, kärpäsen metsästyksen ja muiden ohjelmanumeroiden jälkeen alkoi herra Naukulaa väsyttämään ja mikä olisi parhain paikka pienille päikkäreille, kuin tuliaisina saatu paperikassi.
 
 
Tässä on Sulo ja paperipussi. Kehräys ei taltioitunut videolle asti, mutta kyllä sitä kehrättiin :)
 
 
 
Pitkän päivän päätteeksi kotona odotti kolme varsin häröilevää kissaa. Missä te näin kauan viivyitte? Teidän piti vain käydä kaupassa!
 
Missä te viivyitte!!! Mulla on jo niiin hirvee nälkä etten edes jaksa nostaa tota toista jalkaa ylös vaan annan sen roikkua.
 

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Laiskottelua

Otsikko ei kuvaa kissoja vaan lomailevaa henkilökuntaa. Laiskuus iski tänään henkilökuntaan, joten päätimme ulkoistaa kissojen leikittämisen hetkeksi. Eläinkaupan ale- hyllystä löysin loistavan ulkoistetun leikittäjän Frolicat flikin eli interaktiivisen kissan lelun. Täytyy myöntää, että tässä on kyllä loistava  lelu, jota ei ainakaan meillä voida vastustaa. Aktiviteettiä ainakin riittää ja laiskalle henkilökunnalle hauskoja hetkiä seuratessa kolmikon vaanimista, jahtaamista ja hyppimistä. Huvi ja hyöty samassa paketissa :)
 
 
Henkilökuntaa!!!! Mä en jaksa enää tätä laiskottelua. Nyt tarttis jotain äksönii ja nopeesti!




 
 
 
 
Tomppa vietti oman Flik- hetkensä ennen kuin kamera ehti mukaan, joten herra antaa toisten leikkiä vuorostaan.